Nyheter

Jonas og Dean vant NM i Overflateteknikk

I tre dager har seks ungdommer bevist håndverksdyktigheten sin under det norske mesterskapet i overflateteknikk. Konkurransens to grener ble vunnet av maleren Jonas Eckholm fra Oslo og gulvleggerlærlingen Dean Cain De Ocampo fra Bergen.

I tre dager har seks ungdommer bevist håndverksdyktigheten sin under det norske mesterskapet i overflateteknikk. Konkurransens to grener ble vunnet av maleren Jonas Eckholm fra Oslo og gulvleggerlærlingen Dean Cain De Ocampo fra Bergen.

Tekst: Chera Westman og foto: Iver Valkvæ/ IFI Fargemagasinet. 

Under messen Bygg Reis Deg på Nova Spektrum i Lillestrøm har seks ungdommer utført kvalifiserte håndverksoppgaver innen overflateteknikk på en arena lengst inn i E-hallen. Her har tre malere og tre gulvleggere deltatt i Norgesmesterskapet i overflateteknikk. – Det er gledelig å se så gode utøvere, det har vært en utrolig stigning siden første gangen vi arrangerte NM på denne måten i 2017.  Nå har vi har seks beste i hele Norge med i konkurransen, sier Stein Hesstvedt, adm. direktør i Malermestrenes Landsforbund, MLF. – Alle kandidatene har utvist stor grad av nøyaktighet og kompetanse i alt fra planlegging til gjennomføring, sier Hesstvedt.

Skyhøyt nivå

Thomas Iversen, sjefsdommer i grenen maling og tapet fortalte at de tre utøverne holdt et jevnt og høyt nivå: – Det var en kjempejevn konkurranse og vi dommere måtte bruke 3,6 timer for å kunne kåre en vinner. Utøverne holdt et skyhøyt nivå, sa han før han annonserte at vinneren ble Jonas Eckholm fra Oslo-baserte Malermester Eckholm. – Gulvleggerne har virkelig fått brynt seg på sine oppgaver. Det har aldri vært et høyere nivå på konkurransen og oppgavene er utført på eksemplarisk måte, fortalte konkurransens gulvekspert Jan Åge Iversen fra Polyflor, før Dean Cain De Ocampo fra Øystein Tvedt AS i Bergen, ble kåret til vinner.  Det er for øvrig 3. gangen på rad som selskapets utøver vinner gulvkonkurransen.

Utstillingsvindu

MLF arrangerer konkurransen med bistand fra IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør og bransjens leverandører og opplæringskontorer. Hensikten er å synliggjøre overflatebransjen ovenfor både skoleelever og yrkesaktive innen byggebransjen, samt mot privatpersoner og kommunale og private oppdragsgivere og kunder. – Dette er et veldig bra utstillingsvindu for faget overflateteknikk, som viser allsidigheten innen yrket, sier Hesstvedt

Varierte oppgaver

De tre gulvleggerne hadde i oppgave å sparkle fall mot sluk i en kvadratisk boks, og deretter legge og sveise våtromsbelegg og brette ned dette til sluken. I linoleum har de lagt et mønstergulv med en klokke, med urskive og reimer, samt felt inn og sveiset et større antall ulike biter etter detaljerte mål. Dessuten har de mønsterlagt det norske flagget i vegg-til-vegg-teppe, og felt inn en kompassrose i et LVT-gulv. Malerlærlingene hadde i oppgave å sette opp et blomstrete tapet rundt døren og over et hjørne, og male en fyllingsdør med karm i to farger som de har valgt selv ut fra tapetets dekor. De skulle også male tak- og fotlister, trekke streker på frihånd og utføre dekormaling ved bruk av maskeringstape og sjablong.

 

Les også hva Bygg.no skriver

Flere bilder og film finner du på vår MLFs Facebook og Instagram-konto.

24/10/2023